sunnuntai 10. marraskuuta 2019

Kölnin päiväkirjat osa 5 ja 6 (&7?)

Noniin! Aika kirjoittaa taas kahden päivän jutut tänne. Perjantaina meillä oli omaa aikaa tehdä mitä haluttiin; kunhan kävimme jossain museossa. Minä ja luokkalaiseni kävimme roomalais-germaanisessa museossa, joka oli itseasiassa remontissa eikä pysyvää näyttelyä päässyt katsomaan. Sen sijaan bookkasimme itsemme opastetulle kierrokselle saksaksi (opiskelijalta 1€) ja pääsimme katsomaan Dionysos mosaiikkia sekä tomb of poblicius, eli nopeasti käännettynä pobliciuksen hautaa.





Kävimme myös katsomassa erästä kivistä kirkkoa (St. Martin) sisältä.

Oulu-kaveri matkan varrella




Ja tietenkin pitihän suklaamuseokin kokea! 




Mayalaiset numerot, jos joku haluaa opetella. 



Kölniläistä arkkitehtuuria, uutta sekä vanhaa.


Lauantaina jakauduimme host perheisiimme aamulla. Omat hostini ovat todella mukavia, ja osaavat englantiakin hyvin! Työmatka on aika pitkä, mutta kyllä sitä kolme viikkoa kestää oikein hyvin. Asun Erfstadt-Lechenichissä, joka on kooltaan suurinpiirtein Kouvola.

Kävimme hostini ja hänen veljiensä kanssa Kölnissä eilen. Söimme jäätelö-burgeri ja teetä (tässä säässä! Sentään ei ole yhtä kylmä kuin Suomessa, toivottavasti) 



Nyt sunnuntai aamuna söimme juuri aamupalaa (klo 10, tullaan tunti suomen perässä) ja suunnitelmissa on käydä eräällä museo alueella, jonka nimeä on muista. Siellä on vanhoja taloja ja näyttelijöitä, jotka esittävät millaista oli elää 1800-luvulla.

Tässä vielä kuva Kölnin lukko sillasta (koska sellaista en ole vielä laittanut) 

Ja muuten, fuck Thierry Jaspart! 


Goolailujen mukaan Thierry Jaspart on siis taiteilija (?) joka laittoi nämä itse ylös mainostaakseen itseään. Toimii, sanoisin. Me olimme ainakin heti googlaamassa kuka tämä henkilö on. 


1 kommentti: